Resepti
Vadelmainen riistakastike
n. 100g sokeria
n. 100g pakaste vadelmia (miel. kotimaisia)
1l lihalientä (kts. paahdettu lihaliemi)
Mausteeksi suolaa
Mausteeksi suolaa
Valmistus vaiheittain
- Sulata sokeri kattilassa kauniin kullanruskeaksi
- Lisää jäiset vadelmat sulaneen sokerin joukkoon (varo roiskeita!)
- Anna hetki karamellisoitua
- Lisää lihaliemi
- Sammuta levy, laita ritilä alle ja anna hautua n. 20-25min
- Tarkasta maku, mausta tarvittaessa suolalla
- Tarkasta maku, mausta tarvittaessa suolalla
- Siivilöi tiheän kastikesiivilän läpi
Laita sokeri kattilaan
Lähde kuumentamaan, huom sokeri sulaa yht' äkkiä hyvin nopeasti!
Anna sokerin kuumentua kunnes on kauniin kullan ruskean sävyistä
Lisää vadelmat jäisinä ja anna karamellisoitua hetki
Lisää liha-ja tai riistaliemi
Sammuta levy, laita ritilä alle ja anna hautua n. 20-25min
Siivilöi tiheän kastikesiivilän läpi ja valmista tuli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti