Resepti
Hedelmä Pavlova
Täyte:
1kpl Papaija
4kpl Passion hedelmää
1kpl kypsää mangoa
½ Tuore ananas
2dl Vispikermaa
200g Maitorahkaa
1tl vaniljasokeria
Pohja;
4kpl kananmunan valkuaisia
2½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl valkoviinietikkaa
2tl maissitärkkelystä
Valmistus vaiheittain
Pohja;
- Kuumenna uuni 100 asteeseen
- Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana!)
- Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon
- Kun seos kauniin kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja valkoviinietikka
- Sihtaa sitten joukkoon maissitärkkelys siivilän avulla ja sekoita varoen tasaiseksi
- Kaada seos irtopohjavuokaan, ja levitä seos niin, että teet reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
- Paista uunin keskitasolla 100 asteessa n. 1,5tuntia-2tuntia. Tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja kauniin kullanruskean väristä, mutta sisältä vaahtomaista. Anna jäähtyä, ja siirrä tarjoiluvadille
Täyte;
- Pese ja käsittele hedelmät. Kuutioi pieniksi kauniiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki, mukaan lukien passion hedelmän lihat keskenään
- Vatkaa kerma, lisää joukkoon vanilja sokeri ja maitorahka.
- Aseta marengin päälle kerma, rahka seos ja viimeiseä hedelmät kauniiksi "keoksi"
Esikäsitellyt hedelmälihat
Kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
Vatkaa valkuainen + sokeri kovaksi vaahdoksi
Kun seos kauniin kirkkaan valkoista, lisää joukkoon vaniljasokeri, valkoviinaetikka ja maissitärkkelys
Paista uunissa 100 asteessa n. 1,5h-2h
Paloittele hedelmät sieviksi kuutioiksi ja sekoita kaikki keskenään
Valmis marenki pohja, johon lisätty vatkattu kerma-maitorahka-seos
Viimeisenä päälle hedelmät ja valmista tuli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti