Resepti
Ohra-juuresragu
n. 5:lle
2dl ohraa
2-3 porkkanaa
½ lanttu
2 palsternakkaa
2-3dl lihalientä (kts. Paahdettu lihaliemi)
Pikkuisen tuoretta persilijaa
Suolaa ja mustapippuria
Valmistus vaiheittain
- Keitä ohra ensin melkein kypsäksi, sillä tavoin, että maistettaessa tuntuu vielä hivenen "napakalta".
- Siivilöi, ja huuhtaise kevyesti kylmällä vedellä siivilöity ohra ja laita sivuun odottamaan
- Esikäsittele ja paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi
- Laita pannulle nokare voita ja freesaa juureskuutioita siinä hetki
- Lisää sitten ohra ja lihaliemi
- Anna rauhassa keittyä kokoon, hakkaa persilija ihan pieneksi ja sekoita joukkoon
- Mausta suolalla ja mustapippurilla
Ohra
Lisää ohra suolalla maustettuun kiehuvaan veteen
Siivilöi melkein kypsä ohra, huuhtaise pikaisesti kylmällä vedellä ja siirrä sivuun odottamaan
Esikäsittele ja kuutioi juurekset pieneksi kuutioksi
Freesaa juureskuutioita hetki voissa
Lisää ohra ja lihaliemi
Anna keittyä kokoon
Lisää hakattu persilijasilppu ja anna hautua hetki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti