Resepti
Kyyhkyn paistaminen
Kyyhkyn rintafileitä
Suolaa ja mustapippuria mausteeksi
Valmistus vaiheittain
- Puhdista ensin rintafileet ylimääräisistä sulkien jämistä, rustoista ja jänteistä
- Sivele ne kauttaaltaan kevyesti öljyllä
- Paistamiseen voit käyttää joko parilaa tai paistinpannua. Levitä pohjalle kuitenkin ensin sipaus öljyä tarttumisen estämiseksi
- Varmista että parila tai pannu on tarpeeksi kuuma ennen kuin alat paistaa!
- Aseta ensin kyyhkyn rintafileen "nurjapuoli" pannua/parilaa vasten, eli se ns. rumempi puoli. Tällä tavoin file pysyy paremmin kauniiin muotoisena.
- Kun ensimmäinen puoli on ottanut kauniin ruskean värin, paista toinen ns. kaunis puoli samalla tavalla.
- Siirrä sitten kyyhkyt voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista uunissa 8minuuttia 150 asteessa.
- Halkaisemalla kyyhkyn rintafileen, saat medium + tyypillisen kauniin punaisen värin esiin lautaselle.
Puhdista ensin kyyhkyn rintafileet ja sipaise niihin kauttaaltaan kevyesti öljyä
Paista joko parilalla ja pannulla vain niin kauan että saat ruskean värin pintaan, "nurjapuoli ensin"!
Mausta ja laita fileet uuniin 8 minuutiksi 150 asteeseen.
Medium + kypsyysasteen tyypillinen punainen väri viistosti halkaistussa kyyhkyn rintafileessä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti