Resepti
Palsternakka-Punaviinikastike
n. 10:lle
3-4 Palsternakkaa
2 Salottisipulia
½dl Sokeria
4dl Punaviiniä
n. 6-7dl lihalientä (kts. Paahdettu lihaliemi)
Valmistus vaiheittain
- Pese ja esikäsittele palsternakat ja sipulit. Leikkaa n. reilun 2-3cm paloja palsternakasta ja sipuleista isoja suikaleita.
- Sulata sokeri kattilassa kauniin kullan ruskeaksi ja lisää palsternakat ja sipuli. Paahda hetki.
- Lisää punaviini ja keitä kokoon. Jäljelle pitäisi jäädä n. 2/3osaa alkuperäisestä määrästä.
- Lisää 2-3 oksaa tuoretta timjamia sekä rosmariinia.
- Kiehauta miedolla lämmöllä n. 20-30min
- Siivilöi
- Jos kastike on tummaa/sameaa, kirkasta nokareella voita.
Esikäsittele ja paloittele palsternakka ja sipuli
Sulata sokeri kauniin kullan ruskeaksi ja lisää palsternakat ja sipulit. Paahda hetki.
Lisää punaviini ja keitä kokoon alle puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää timjami ja rosmariini.
Siivilöi.
Kirkasta tarvittaessa voilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti