Resepti
Ranskalainen sipulikeitto
n. 1l
0,6kg sipulia
0,03kg voita
1l lihalientä
½dl valkoviiniä
Mausteiksi tuore, kokonainen timjamin oksa, kirveliä, suolaa ja pippuria
Krutonkeja valmiin keiton kanssa tarjoiltavaksi
Valmistus vaiheittain
- Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi
- Sulata voi kattilassa ja freesaa sipulit kevyesti, hitaasti ja miedolla lämmöllä
- Lisää valkoviini ja timjamin oksa, anna kiehua kokoon n. puoleen
- Lisää lihaliemi ja loput mausteet
- Anna kiehua sievästi poreillen n. 20min miedolla lämmöllä
- Poista timjamin oksa
- Tarjoiltaessa ripottele päälle krutonkeja
Kuori ja suikaloi sipuli
Sulata voi ja freesaa sipuleita kevyesti, hitaasti ja miedolla lämmöllä
Lisää valkoviini ja timjamin oksa, anna kiehua n. puoleen
Tuore timjamin oksa
Lisää lihaliemi ja loput mausteet, anna kiehua n. 20min hiljalleen poreillen miedolla lämmöllä. Poista timjamin oksa tämän jälkeen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti