Resepti
Purjoon kiedottu kuharuusu
Kuhafile n.130-150g/syöjä
Purjosipuli
Suola, pippuri mausteiksi
Voita
Vettä, purjosipulin ryöppäystä varten
Valmistus vaiheittain
- Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot
- Leikkaa fileestä ohuita kapeita suikaleita
- Halkaise ja huuhtele purjosipuli
- Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa
- Lisää sinne purjosipulin suikaleet, anna olla n.30s/kunnes pehmenevät (ryöppäys)
- Nosta ne tämän jälkeen heti kylmään veteen
- Fileroi purjosipuli
- Asettele kuhafileen palat ruusun muotoon ja kiedo ne yhteen purjosipulin suikaleelle
- Paista uunissa 175 asteessa kunnes sisälämpötila 60 asetta
Poista kuhasta mahdolliset ruodot ja leikkaa siitä ohuita kapeita suikaleita
Halkaise ja huuhtele purjosipuli kuvan mukaisesti
Aseta purjosipuli suikaleet kiehuvaan veteen n. 30sekunniksi (ryöppäys)
Nosta ne tämän jälkeen kylmään veteen ja fileroi
Tee kalanpaloista ruusun mallinen
Sido ne yhteen purjosipulilla ja paista uunissa
Valmis purjosipuliin kiedottu kuharuusu
Valmis purjosipuliin kiedottu kuharuusu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti