Resepti
Broilerin rintafileitä (n. 1kpl/ruokailija)
Haluamaasi täytettä, yrttejä, pestoa, juustoa, mozzarellaa..jne.
Suolaa ja pippuria mausteeksi
Valmistus vaiheittain
- "Aukaise" broilerin rintafile veitsellä kuten kirja
- Halutessasi voi kädellä vähän "nuijia" filettä jotta saat siitä ohuemman
- Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin
- Levitä valitsemaasi täytettä (itse käytin tässä basilika-tahnaa ja pestoa) kevyesti toiselle puolelle filettä
- Rullaa file rullaksi, jonka kiristät tiiviiksi elmukelmun avulla
- Paista n. 100-120 asteisessa uunissa paistomittarin kanssa, joka on asetettu broilerin rintafileen paksuimpaan kohtaan, kunnes broilerin sisälämpötila on +75 astetta (n.20-25min)
- Paiston jälkeen voit halutessasi ottaa vähän väriä broilerin pintaan tulikuumalla parilapannulla, rullaamalla rilerullaa parilapannua pitkin vinottain, jolloin syntyy kauniit kuviot
HUOM! Elmukelmu kestää n. 130-140 asteen lämpötilaa
Tällä menetelmällä saadaan broilerista erittäin mehukas, sillä tavallisesti vähärasvainen broileri kuivuu helposti.
Basilika tahna ja pesto
Broilerin rintafileen halkaisu
"Avatut" broilerin rintafileet
Maustettu ja täytteet levitetty
Rullaksi pyöritetty broilerin rintafile
Rullaksi pyöritetty broilerin rintafile
Hyvä apukeino elmukelmun kanssa rullan kiristämiseen
Uuni valmis broilerin rintafilerulla
Uunista tullut broilerin rintafilerulla joka on paloiteltu
Poista kelmut!
Maukasta tarjottavaa esim. pilahviriisin ja tomaattikastikkeen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti