Resepti
Panna cotta
1l vispikermaa
0,125kg sokeria
3kpl vanilijatankoja
4kpl liivatelehtiä
Valmistus vaiheittain
- Halkaise vaniljatangot pitkittäissuunassa
- Kaada vispikerma kattilaan kuumenemaan, lisää sokeri ja halkaistut vaniljatangot
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja purista kuiviksi
- Keitä kerma-seosta kunnes kiehuu
- Poista vaniljatangot
- Lisää sitten liivatelehdet, sekoita tasaiseksi
- Anna hieman jäähtyä
- Kaada sitten seosta joko tuorekelmulla vuorattuun vuokaan tai annosmaljoihin joista panna cotta on tarkoitus nauttia
- Vie sitten vuoka tai annosmaljat kylmään hyytymään yön yli
- Tarjoiltaessa voit tarjota panna cotan kaverina esim. marjakastiketta jonka voit kaataa suoraan annosmaljassa olevan panna cotan päälle
- Jos teit panna cotan vuoassa, se tulee kumota sieltä pois tuorekelmua apuna käyttäen tarjoilulautaselle
Panna cotta-ohjeen muunnoksia
lakritsi-panna cotta; vähennä sokerin määrää 0,10kg ja lisää joukkoon 0,04kg lakritsia
suklaa-panna cotta; lisää keitetyn kermaseoksen joukkoon valkoista tai tummaa suklaata
kookos-panna cotta; lisää keittämisen alkuvaiheessa joukkoon 0,050kg kookoshiutaleita
Jätä kaikista näistä vaniljatangot pois!
Halkaise vaniljatangot pitkittäin suunnassa, lisää ne kattilasssa olevaan kerma-sokeriseoksen joukkoon
Kuumenna kiehuvaksi, lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet
Kumoa varoen, esim. leikkuulautaa apuna käyttäen ja nosta vuoka irti varoen
Kylmä vesi ja liivatelehdet, liota liivatelehtiä n. 5 min
Kuumenna kiehuvaksi, lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet
Anna hieman seoksen jäähtyä, ja kaada se sitten tuorekelmulla vuorattuun vuokaan.
Aseta kylmään hyytymään noin vuorokaudeksi
Poista tuorekelmu
Tarjoile esim. marjojen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti