Kaksivaiheisesti tehtävä herkullinen jälkiruoka, joka tarjoillaan kylmänä. Ensin voidaan valmistaa kääretorttu, joka laitetaan jäähtymään hyvin ja sen jälkeen bavarois vanukas joka sitten hieman jäähdytettynä kaadestaan kääretorttu-viipaleilla vuorattuun vuokaan ja laitetaan rauhassa kylmään hyytymään (esim. yön yli on hyvä aika).
Resepti
Charlotte Russe
Kääretorttupohjaan;
4kpl kananmunia
0,15kg sokeria
0,14kg vehnäjauhoja
Hilloa makusi mukaan
Hilloa makusi mukaan
Bavarois vanukkaaseen;
5kpl kananmunia
0,2kg sokeria
0,5kg maitoa
10kp l liivatelehtiä
0,3kg hilloa/marjasosetta (paseerattuna)
0,5kg kuohukermaa
Valmistus vaiheittain
Kääretorttupohja;
-Vaahdota kananmunat ja sokeri tasaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Varo vaahdottamasta kuitenkaan liikaa!
- Lisää vehnäjauhot siivilän läpi vaahdon joukkoon hitaasti esim. lastalla/nuolijalla nostellen. Älä vatkaa vaan nostele varoen, jottei vaahto laske!
- Kaada seos leivinpaperilla peitetylle pellille
- Kaada seos leivinpaperilla peitetylle pellille
- Paista 225 asteisessa uunissa 7-10min
Bavarois vanukas;
- Vatkaa sokeri, maito ja kananmunat kevyesti sekaisin
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5min ja puristele ne sitten kuiviksi
- Kuumenna sokeri, maito ja kananmunat vesihauteessa kunnes seoksen lämpötila on yli +70 astetta, mutta vähemmän kuin +75 astetta ja se on vaahtomaista
- Yhdistä liivatelehdet kuumaan seokseen
- Jäähdytä sitten heti seos kastikemaiseksi esim. jäiden päällä/kylmä-vesi-astiassa vatkaten
- Vatkaa kerma (halutessasi voit lisätä hieman vaniliinisokeria)
-Yhdistä nimiaines (eli halumasi makuinen hillo/marjasose) ja vatkattu kerma kunnolla jäähtyneeseen seokseen
Charlotte Russen kokoaminen:
- Kumoa valmis kääretorttupohja pöydälle levitetylle, sokeroidulle leivinpaperille pellin avulla
- Levitä hilloa tasaisesti koko pohjan pinta-alalle
- Kääri varoen leivinpaperin avulla kääretorttu rullaksi
- Anna jäähtyä
- Leikkaa jäähtyneestä kääretortusta ohuita tasaisia viipaleita
- Vuorataan tuorekelmulla peitetty vuoka ohuilla jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla, kauttaaltaan (pohja-reunat)
- Levitä hilloa tasaisesti koko pohjan pinta-alalle
- Kääri varoen leivinpaperin avulla kääretorttu rullaksi
- Anna jäähtyä
- Leikkaa jäähtyneestä kääretortusta ohuita tasaisia viipaleita
- Vuorataan tuorekelmulla peitetty vuoka ohuilla jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla, kauttaaltaan (pohja-reunat)
- Kumotaan jäähtynyt bavarois vanukas siihen päälle
- Asetetaan tuorekelmu vuoan päälle, ja laitetaan yön yli hyytymään kylmään
- Tarjoiltaessa kumotaan charlotte russe tarjoilulautaselle
Kananmunat ja sokeri kääretorttupohjaan
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään
Kaada seos leivinpaperilla peitettyyn peltiin, paista uunissa ylläolevan ohjeen mukaan
Kumoa peltiä apuna käyttäen valmis pohja sokeroidulle puhtaalle leivinpaperille
Leikkaa rullasta sitten ohuita siivuja
Kun seos jäähtynyt, lisää vatkattu kerma ja haluamasi makuaine (hillo/marjasose)
Sekoita tasaiseksi
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään
Yleiskone on tässä hyvä, mutta myös sähkövatkaimella onnistuu
Vatkaa tasaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi
Lisää jauhot siivilän läpi, ja nostele nuolijalla ne taikinan joukkoon sekaisin
Levitä tasaisesti hilloa koko alalle
Kääri torttu varoen rullalle, leivinpaperia apuna käyttäen
Aseta kääretortut suojattuna kylmään jäähtymään
Vuoraa tuorekelmulla peitetty vuoka kääretorttupalasilla tasaisesti ja kauttaaltaan (seinät ja pohja)
Kylmää vettä ja liivatelehdet
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 min
Vatkaa sokeri, maito ja kananmunat kevyesti sekaisin. Kuumenna sokeri,
maito ja kananmunat vesihauteessa kunnes seoksen lämpötila on yli +70
astetta, mutta vähemmän kuin +75 astetta ja se on vaahtomaista. Käytä apuna lämpömittaria
Seoksen vaahtomaisuus, lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman seoksen joukkoon
Kun seos jäähtynyt, lisää vatkattu kerma ja haluamasi makuaine (hillo/marjasose)
Sekoita tasaiseksi
Kumoa seos kääretortulla vuorattuun uunivuokaan, aseta kylmään hyytymään n. vuorokaudeksi
Kumoa sitten varoen tuorekelmua apuna käyttäen charlotte russe tarjoiluastiaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti