Resepti
Grillattu poronmaksa
1kpl poronvasan maksaa
Marinadiksi:
2rkl rypsiöljyä
1rkl oliiviöljyä
3rkl soijaa
½rkl omena-hunaja viinietikkaa
Hippunen sokeria pyöristämään makua
Mustapippuri myllystä joitakin kierroksia
Lisäksi voit laittaa hivenen rosmariinia, sopii erittäin hyvin!
Raasta myös 2kpl valkosipulin kynsiä ja vähän inkivääriä
Raasta myös 2kpl valkosipulin kynsiä ja vähän inkivääriä
Valmistus vaiheittain
- Poista maksan pinnalta ohut kalvo ja paloittele n. sormen vahvuisiksi viipaleiksi
- Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään hyvin
- Kaada marinadi pakaste-pussiin
- Laita maksan palaset samaan pussiin
- Laita pussi kylmään veteen ja sulje sitten tiivisti. Anna maksan maustua pussissa 5-6h
- Valuta sitten maksan palaset marinadista siivilän läpi
- Paista öljyllä voidellulla parilapannulla molemmin puolin niin kauan, että veri/neste nousevat maksan pintaan (pullasudilla on hyvä sivellä parilapannulle öljyä!)
- Halutessasi vois sivellä vielä paiston yhteydessä pullasudilla marinadia maksan pintaan
Poronvasan maksa
Poista veitsellä ja käsillä maksan pinnalla oleva ohut kalvo
Inkivääriä
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään
Aseta maksan palaset ja marinadi pakastepussiin ja pakastepussi kylmään veteen
Sulje pussi tiiviisti, anna maustua 5-6h kylmässä
Valuta siivilän läpi maksan palaset
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti