Yksinkertaista, maukasta ja helppoa. Bon Appètit!
Resepti
Vaniljajäätelö
n. 1l
0,5l vispikermaa
0,5l maitoa
2-4kpl vaniljatankoja
7kpl kananmunia
0,2kg sokeria
Valmistus vaiheittain
- Halkaise ja "kaavi" vaniljatangot
- Laita vesihaudetta varten eri kattilaan vettä kiehumaan valmiiksi ja varaa pyöreäpohjainen metallikulho
- Kuumenna kerma ja maito sekä vaniljatangot kunnes seos kiehahtaa
- Ota kattila pois liedeltä, siirrä sivuun jäähtymään, kansi päälle
- Sekoita kananmunat ja sokeri kevyesti keskenään vesihauteeseen tarkoitetussa pyöreäpohjaisessa metallikulhossa
- Kaada sitten kerma-maito seosta n. 2/3 kokonaismäärästä keltuais-sokerimassan joukkoon ohuena nauhana kokoajan samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen
- Aseta sitten tämä pyöreäpohjainen kulho kiehuvan vesikattilan päälle (vesihauteeseen) ja kuumenna massaa kokoajan samalla sekoittaen, kunnes saostuu
- Kun massa saostunut laita se hetimmiten kylmään vesiastiaan jäähtymään, kokoajan edelleen sekoittaen. Vaihda kylmä vesi tarvittaessa uuteen
- Kun kumpainenkin massa (vesihauteessa keitetty, ja jäljelle jäänyt maito-kerma seos) ovat jäähtyneet, sekoita ne keskenään
- Siivilöi massa jotta vaniljatangot saadaan pois
- Laita sen jälkeen koko massa jäätelökoneeseen n. 20 minuutiksi
- Kun jäätelö valmis, aseta se pakastimeen ja nauti!
Vesihauteeseen tarkoitettu vesi kattilassa kiehumista odottaen
Kerma-maito seos ja vaniljatangot kiehahtamista odottaen
Kevyesti vatkattu kananmuna-sokeriseos
Pyöreäpohjainen kulho vesihaudetta varten (jossa kananmunat ja sokeri)
2/3osaa kerma-maito seoksesta lisätty kananmuna-sokerimassan joukkoon ja laitettu vesihauteeseen kuumenemaan kokoajan samalla sekoittaen
Loppu kerma-maitoseoksesta jäähtyy kansi päällä sivussa
Kun seos saostunut, aseta se kylmävesi-astiaan jäähtymään edelleen kokoajan samalla sekoittaen
Kun kumpainenkin seos hyvin jäähtynyt, sekoita ne keskenään
Siivilöi
Laita massa jäätelökoneeseen
Pakastusvalmista jäätelöä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti