Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 16. joulukuuta 2013

Vaniljajäätelö

Jäätelöön valmistetaan kypsä kastikepohja vaniljakastikkeen tapaan vesihauteessa kuumentaen. Makuaine lisätään yleensä vasta kylmään kastikepohjaan (jota n. 300g/tämä ohje), paitsi vaniljajäätelössä, jossa halkaistuista/rapatuista vaniljatangoista haudutetaan maku kuumaan nesteeseen ennen saostamista. Jäätelö valmistetaan jäädyttämällä seos jäätelökoneessa n. 20 minuutin ajan.
Yksinkertaista, maukasta ja helppoa. Bon Appètit!


Resepti

Vaniljajäätelö
n. 1l

0,5l  vispikermaa
0,5l  maitoa
2-4kpl  vaniljatankoja
7kpl  kananmunia
0,2kg  sokeria


Valmistus vaiheittain
- Halkaise ja "kaavi" vaniljatangot
- Laita vesihaudetta varten eri kattilaan vettä kiehumaan valmiiksi ja varaa pyöreäpohjainen metallikulho
- Kuumenna kerma ja maito sekä vaniljatangot kunnes seos kiehahtaa
- Ota kattila pois liedeltä, siirrä sivuun jäähtymään, kansi päälle
- Sekoita kananmunat ja sokeri kevyesti keskenään vesihauteeseen tarkoitetussa pyöreäpohjaisessa metallikulhossa
- Kaada sitten kerma-maito seosta n. 2/3 kokonaismäärästä keltuais-sokerimassan joukkoon ohuena nauhana kokoajan samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen
- Aseta sitten tämä pyöreäpohjainen kulho kiehuvan vesikattilan päälle (vesihauteeseen) ja kuumenna massaa kokoajan samalla sekoittaen, kunnes saostuu
- Kun massa saostunut laita se hetimmiten kylmään vesiastiaan jäähtymään, kokoajan edelleen sekoittaen. Vaihda kylmä vesi tarvittaessa uuteen
- Kun kumpainenkin massa (vesihauteessa keitetty, ja jäljelle jäänyt maito-kerma seos) ovat jäähtyneet, sekoita ne keskenään
- Siivilöi massa jotta vaniljatangot saadaan pois
- Laita sen jälkeen koko massa jäätelökoneeseen n. 20 minuutiksi
- Kun jäätelö valmis, aseta se pakastimeen ja nauti!

Vesihauteeseen tarkoitettu vesi kattilassa kiehumista odottaen

Kerma-maito seos ja vaniljatangot kiehahtamista odottaen

Kevyesti vatkattu kananmuna-sokeriseos

Pyöreäpohjainen kulho vesihaudetta varten (jossa kananmunat ja sokeri)

2/3osaa kerma-maito seoksesta lisätty kananmuna-sokerimassan joukkoon ja laitettu vesihauteeseen kuumenemaan kokoajan samalla sekoittaen

Loppu kerma-maitoseoksesta jäähtyy kansi päällä sivussa
Kun seos saostunut, aseta se kylmävesi-astiaan jäähtymään edelleen kokoajan samalla sekoittaen

Kun kumpainenkin seos hyvin jäähtynyt, sekoita ne keskenään

Siivilöi

Laita massa jäätelökoneeseen

Pakastusvalmista jäätelöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti