Resepti
Ratatouille
1kpl munakoisoa
1kpl sipulia
3kpl valkosipulin kynsiä
1kpl kesäkurpitsaa
2kpl keltaista paprikaa
2kpl punaista paprikaa
4kpl tomaattia
2dl valkoviiniä
Öljyä freesaamiseen
Mausteeksi suolaa, musta pippuria, valko pippuria, basilikaa ja persilijaa
Valmistus vaiheittain
- Pese ja esikäsittele kasvikset
- Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja "itketä" ne ripottelemalla niiden päälle vähän suolaa (tällöin kitkeryys poistuu). Anna suolan vaikuttaa n. 30min. Kuivaa itkettämisen jälkeen puhtaalla paperilla!
- Paloittele paprikat, hienonna sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Viipaloi tomaatti
- Freesaa öljyssä kuumalla pannulla ensin sipuli ja valkosipuli. Sitten paprikat, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kaikki erikseen!
- Asettele aina freesaamiseen jälkeen raaka-aine kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Alimmaksi sipuli, siihen päälle paprikat, kesäkurpisa, munakoiso ja lopuksi päälle tomaatti (jota ei freesata!)
- Kaada päälle valkoviini ja lisää mausteet
- Laita 175 asteiseen uuniin n. 30-45min. Kunnes pinta alkaa ottaa hyvin väriä ja kasvikset ovat kunnolla kypsiä.
Esikäsittele kaikki kasvikset ja sipuli
"Itketä" munakoiso ja kesäkurpitsa
Aseta freesattu sipuli alimmaksi voideltuun vuokaan...
...ja siihen päälle muutkin kasvikset freesaamisjärkestyksessä, tomaatti päälimmäiseksi (ohje yllä).
Valmis Ratatouille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti