Resepti
Täytetyt paprikat
Paprikoita n. 1 kpl/syöjä
0,1kg selleriä
0,1kg palsternakkaa
0,2kg porkkanaa
0,1kg sipulia
2rkl tuorejuustoa (pippuri)
1dl ruokakermaa
Mausteeksi suolaa ja pippuria
Juustoraastetta paprikoiden pinnalle
Öljyä freesaamiseen
Valmistus vaiheittain
- Pese ja kuori kaikki juurekset ja sipuli
- Hienonna sipuli
- Leikkaa porkkanasta, selleristä ja palsternakasta n. tulitikun (julienne) vahvuisia suikaleita
- Halkaise paprikat pituussuunnassa kahtia ja poista siemenkodat
- Laita öljy kuumalle pannulle ja lisää siihen sipuli. Freesaa hetki
- Lisää sitten kaikki juurekset ja freesaa lähes kypsiksi (ei paprikaa)
- Lisää suola ja pippuri
- Lisää tuorejuusto ja kerma, kuumenna
- Käytä pelkkiä paprikoita n. 5min uunissa 100 asteessa, mielellään höyryssä
- Täytä sitten paprikat juures/sipuli-täytteellä
- Ripottele päälle juustoraastetta
- Laita uuniin 175 asteeseen n. 10-25min ajaksi/kunnes juustoraaste on hyvin sulanut.
Leikkaa porkkanasta, palsternakasta ja selleristä tulitikun vahvuisia suikaleita+ hienonna sipuli
Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenkodat
Aseta paprikat voideltuun vuokaan, ja käytä uunissa, 100 asteessa, n. 5min. Ja mielellään höyryssä
Lisää öljy kuumalle pannulle
Freesaa ensin sipuleita hetki
Lisää sitten porkkana, palsternakka ja selleri ja freesaa kunnes ovat melkein kypsiä
Uunissa käyneet paprikat
Lisää tuorejuusto (pippuri) juuresten/sipulin joukkoon...
...samoin kerma. Kuumenna.
Täytä paprikat.
Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin.
Valmiit täytetyt paprikat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti