Leike perinteisesti leivitetään, eli nuijimisen jälkeen pyöritellään ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tämän jälkeen leike paistetaan reilussa öljymäärässä, korkeassa lämpötilassa, kauniin kullan ruskeaksi.
Perinteisiä leike-annoksia ova (kaikki sis. leikkeen)t:
- Wienin leike = lisänä sitruuna, anjovis, kapris
- Hawajin leike = lisänä grillattu ananas
- Oopperan leike = lisänä paistettu kananmuna
- Holsteinin leike = lisänä paistettu kananmuna, anjovis, kapris
- Metsästäjänleike = lisänä sienikastike/-muhennos
- Sveitsinleike = lisänä savukinkki ja emmental-juusto
- Oskarin leike = lisänä choronkastike, valkoinen tankoparsa (jotka asetellaan annokseen roomalaisen numeron kaksi, mallisesti) ja hummeri jonka saksista muodostetaan annokseen O-kirjain. Hummerin tilalta voi käyttää myös katkarapua
Resepti
Leike
Poraaan-tai naudan ulkofilettä tai sisäpaistia n. 130g/syöjä
Vehnäjauhoja
Kananmunia
Korppujauhoja
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Öljyä ja pikkunokare voita paistamiseen
Valmistus vaiheittain
- Leikkaa lihasta n. 130g painoisia annos paloja
- Nuiji annospalat erittäin ohueksi, mutta älä rikki asti
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Pyöritä leike ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi korppujauhoissa
- Paista sitten leike pannulla REILUSSA öljy-voi seoksessa kunnes pinta on kauniin kullanruskea
Leivitys astiat valmiina, vasemmalla vehnäjauhot, keskellä kananmunat, oikealla korppujauhot
Porsaan ulkofile
Leikkaa sopivia annospaloja
Sopiva annoskoko per syöjä on n. 110-130g
Nuiji leike ohueksi muovipussia tai leivinpaperia apuna käyttäen
Ohueksi nuijittu leike
Mausta suolalla ja pippurilla
Pyöritä leike vehnäjauhoissa...
...sitten kananmunassa..
...ja vielä korppujauhoissa
Paista reilussa öljy-voiseoksessa, kuumassa lämpötilassa kauniin kullanruskeiksi ja valmista tuli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti