Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. marraskuuta 2013

Sisäfilepihvin kypsentäminen

Tässä kerron kuinka helposti saa juhlavamman pihvi-aterian pihvin paistettua rosmariinillä höystettynä helposti ja nopeasti.
Tässä olen käyttänyt naudan sisäfilettä.
Bon Appètit!

Valmistus vaiheittain
- Ensin muotoile raa'at pihvit käsin "pyöreähkön" mallisiksi
- Sitten mausta ne kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla
- Kuumenna pannu 180 asteeseen
- Lisää pannulle öljyä ja voita (öljy kestää kovempia lämpötiloja kuin voi, ja voi taas ei räisky kuten öljy ja se antaa samalla väriä/makua)
- Lisää pihvit pannulle
- Lisää tuoreen rosmariinin oksia pannulle myös
- Ruskista (ÄLÄ KYPSENNÄ) pihvin kumpikin puoli kauniin ruskeaksi
- Laita pihvit sen jälkeen uuniin n. 190-200 asteeseen kypsymään loppuun
- Pihvin sisälämpötilan tulisi olla 62 astetta, silloin se on valmis. Tämän saat helposti selville asettamalla pihviin paistomittarin.
- Näin syntyy medium +, kypsyysasteen pihvi

Muotoillut pihvit

Maustetut pihvit (suola+pippuri)

Voi-öljyseos kuumalla pannulla

Pihvit lisätty ruskistumaan

Rosmariinin oksat lisätty ja pihvien paistopinta käännetty

Ruskistetut pihvit uuniin menossa

Valmis naudansisäfilepihvi, tarjoiltuna punaviinikastikkeen, perunapyreen ja juuresten kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti