Tässä olen käyttänyt naudan sisäfilettä.
Bon Appètit!
Valmistus vaiheittain
- Ensin muotoile raa'at pihvit käsin "pyöreähkön" mallisiksi
- Sitten mausta ne kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla
- Kuumenna pannu 180 asteeseen
- Lisää pannulle öljyä ja voita (öljy kestää kovempia lämpötiloja kuin voi, ja voi taas ei räisky kuten öljy ja se antaa samalla väriä/makua)
- Lisää pihvit pannulle
- Lisää tuoreen rosmariinin oksia pannulle myös
- Ruskista (ÄLÄ KYPSENNÄ) pihvin kumpikin puoli kauniin ruskeaksi
- Laita pihvit sen jälkeen uuniin n. 190-200 asteeseen kypsymään loppuun
- Pihvin sisälämpötilan tulisi olla 62 astetta, silloin se on valmis. Tämän saat helposti selville asettamalla pihviin paistomittarin.
- Näin syntyy medium +, kypsyysasteen pihvi
Muotoillut pihvit
Maustetut pihvit (suola+pippuri)
Voi-öljyseos kuumalla pannulla
Pihvit lisätty ruskistumaan
Rosmariinin oksat lisätty ja pihvien paistopinta käännetty
Ruskistetut pihvit uuniin menossa
Valmis naudansisäfilepihvi, tarjoiltuna punaviinikastikkeen, perunapyreen ja juuresten kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti