Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. marraskuuta 2013

Jauhelihakeitto

Perinteinen jauhelihakeitto, erittäin helppo valmistaa!
Bon Appètit!

Resepti

Jauhelihakeitto
25:lle

1,75kg  jauheliha
0,25kg  selleri
0,25kg  palsternakka
0,25kg  porkkana
0,13kg  sipuli
3,6kg  peruna
3,8kg  vesi
0,08kg  lihaliemijauhe
0,015kg  suola
0,004kg  maustepippuri, kokonainen
jauhelihamauste


Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele (pese-kuori) ja kuutioi peruna, sipuli, palsternakka, selleri ja porkkana
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa
- Lisää lihaliemijauhe ja sipuli sekä kaikki juurekset
- Lisää suola ja maustepippuri
- Lisää peruna
- Ruskista jauheliha, mausta ruskistunut jauheliha jauhelihamausteella
- Kuumenna niin kauan kunnes juurekset/peruna ovat pehmentyneet melkein kypsiksi
- Lisää ruskistettu ja maustettu jauheliha joukkoon
- Kuumenna kunnolla jotta juurekset/peruna kypsyvät valmiiksi
- Tarkasta maku

Juurekset, peruna, lihaliemijauhe ja mausteet lisätty kiehuvaan veteen

Ruskistettu jauheliha

Valmis jauhelihakeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti