Bon Appètit!
Resepti
Hernekeitto
25:lle
1,25kg herne, kuivattu
5,25kg vesi
1,25kg jauheliha
0,5kg sipuli
0,08kg lihaliemijauhe
0,013kg valkopippuri
0,013kg mustapippuri
0,015kg suola
jauhelihamauste
Valmistus vaiheittain
- Kaada kuivatut herneet kattilaan, peitä ne lämpimällä vedellä (huuhdellaan)
- Kaada vesi sitten pois ja laita tilalle kylmä vesi
- Anna liota yön yli
- Pistä seuraavana päivänä vesi/herneet kiehumaan
- Lisää lihaliemijauhe ja muut mausteet
- Ruskista jauheliha, ja lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon jauhelihamauste
- Kun herneet ovat melkein kypsyneet, lisää jauheliha herneiden joukkoon
- Kuumenna kunnes herneet ovat kypsiä
- Tarkasta maku
Herneet kiehumassa huuhtelun ja liotuksen jälkeen, mausteet myös lisätty
Raaka jauheliha laitettu ruskistumaan
Ruskistunut jauheliha
Ruskistuneeseen jauhelihaan lisätty jauhelihamauste ja pikkuisen suolaa
Jauheliha lisätty herneiden joukkoon
Kuumennetaan
Valmis hernekeitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti