Marjasalaatin valmistaminen on sinällään yksinkertainen ja helppo mutta aikaa vievää, koska marjojen pitää antaa marinoitua liemessä yön yli. Lopputuloksessa kirpeät marjatkin muuttuivat suussasulavan maukkaiksi ja kanelin ihana aromi toi joulun mieleen, samalla kun kinuskikerma-vaahto loi ylellisyyden tunnetta annokseen.
Ei muutakuin Bon Appètit!
Resepti
5:lle
Marinoitu marjasalaatti
0,08kg sokeria
0,2kg vettä
Ripaus inkivääriä (todella voimakasta joten lisättävä varoen!)
3-4kpl kanelitankoja
0,5kg marjoja
Kinuskiraita-kastike
0,05kg maitorahkaa
0,2kg vispikermaa
0,05kg kinuskikastiketta
0,02-0,03kg sokeria
(ei saa tulla liian makeaa, joten sokeria lisättäessä kannattaa maistaa välillä ja lisätä tarvittaessa)
Valmistus vaiheittain
- Laita liemen aineet (sokeri, vesi, inkivääri ja kanelitangot) kattilaan ja kiehauta 5min
- Jäähdytä!!
- Kaada marjojen päälle ja laita kylmään, anna marinoitua yön yli
- Poimi kanelitangot seuraavana päivänä pois liemen/marjojen seasta
- Kastikkeessa vaahdota ensin kerma, lisää maitorahka ja sokeri
- Tarkasta maku
- Sekoita joukkoon kinuskikastike "huolimattomasti" niin että kastike jää raitaiseksi
- Annoste marinointikastikkeessa olevien marjojen päälle
Lähtötilanne näyttää kutakuinkin tältä, kun kaikki reseptin liemiainekset lisättiin kattilaan
Sokerin sulaessa liemi muuttuu kirkkaammaksi
Pakastemarjat odottamassa marinointilientä
Valmis 5 minuuttia kiehunut marinointiliemi, jonka kanelitangot värjäsivät punertavaksi
Kinuskikastike, ja kinuskin sekoittaminen "huolimattomasti" jotta siihen jää kauniita raitoja
Valmis marinoitu marjasalaatti-annos kinuskikastikkeella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti