Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 16. elokuuta 2013

Marinoitu marjasalaatti

Tästä jälkkäristä voin sanoa vain sen että..VOI NAM NAM! Tämä herkku vie todellakin kielen mennessään, vaikka tällä pitkällinen valmistusprosessi onkin, on vaiva silti kaiken makunystyröitä hemmottelevan maun arvoista!
Marjasalaatin valmistaminen on sinällään yksinkertainen ja helppo mutta aikaa vievää, koska marjojen pitää antaa marinoitua liemessä yön yli. Lopputuloksessa kirpeät marjatkin muuttuivat suussasulavan maukkaiksi ja kanelin ihana aromi toi joulun mieleen, samalla kun kinuskikerma-vaahto loi ylellisyyden tunnetta annokseen.
Ei muutakuin Bon Appètit!

Resepti
5:lle

Marinoitu marjasalaatti
0,08kg  sokeria
0,2kg  vettä
Ripaus inkivääriä (todella voimakasta joten lisättävä varoen!)
3-4kpl  kanelitankoja
0,5kg  marjoja

Kinuskiraita-kastike
0,05kg  maitorahkaa
0,2kg  vispikermaa
0,05kg  kinuskikastiketta
0,02-0,03kg sokeria 
(ei saa tulla liian makeaa, joten sokeria lisättäessä kannattaa maistaa välillä ja lisätä tarvittaessa)


Valmistus vaiheittain
- Laita liemen aineet (sokeri, vesi, inkivääri ja kanelitangot) kattilaan ja kiehauta 5min
- Jäähdytä!!
- Kaada marjojen päälle ja laita kylmään, anna marinoitua yön yli
- Poimi kanelitangot seuraavana päivänä pois liemen/marjojen seasta

- Kastikkeessa vaahdota ensin kerma, lisää maitorahka ja sokeri
- Tarkasta maku
- Sekoita joukkoon kinuskikastike "huolimattomasti" niin että kastike jää raitaiseksi
- Annoste marinointikastikkeessa olevien marjojen päälle

Lähtötilanne näyttää kutakuinkin tältä, kun kaikki reseptin liemiainekset lisättiin kattilaan

Sokerin sulaessa liemi muuttuu kirkkaammaksi

Pakastemarjat odottamassa marinointilientä


Valmis 5 minuuttia kiehunut marinointiliemi, jonka kanelitangot värjäsivät punertavaksi

Kinuskikastike, ja kinuskin sekoittaminen "huolimattomasti" jotta siihen jää kauniita raitoja

Valmis marinoitu marjasalaatti-annos kinuskikastikkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti