Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 26. elokuuta 2013

Caesar Salaatti & -kastike

Salaattien tekoa.. Ihanan helppoa ja yksinkertaista! Ainoana vaikeusasteena salaattien teossa on se, että ne saa aseteltua näyttävästi tarjolle. Muutoin salaatti voi näyttää epämääräiseltä "mössöltä".
Tässä Caesar salaatissa haastavin työvaihe oli kastikkeen teko, ja siihen nimenomaan öljyjen lisääminen. Ko. raaka-aineen kanssa on oltava lisäysvaiheessa erittäin tarkkana ja lisättävä sitä pikkuhiljaa ohuena nauhana välillä antaen kastikkeen vain sekoittua kutterissa. Näin saadaan kastikkeessa mukavan majoneesimainen ja tasainen.
Tästä annoksesta en valitettavasti saanut loppukuvaa, mutta jääpähän mielikuvitukselle enemmän tilaa! Bon Appètit!

Resepti

Caesar Salaatti
20:lle

0,750kg kypsää broileria (pieniä paloja/kuutioita)
1,5kg  Romaine-salaattia
0,375kg  Parmesanjuustoa (raastettuna)
0,375kg  Krutonkeja (leipäkuutioita)

Valmistus vaiheittain
- Raasta parmesanjuusto käyttäen "hienompaa" ja "isompaa" teräosaa, näin saadaan mukavasti salaattiin sattumia
- Revi romaine-salaatti isohkoiksi lohkoiksi
- Pyörittele hyvin KEVYESTI romaine-salaattia kastikkeessa (ohje alempana)
- Lado tarjoiluastiaan kerroksittain (salaatti-broileri-juusto-krutongit jne)
- "Pöyhi" kevyesti kuohkeaksi ja tarjoile kastikkeen kera (ohje alempana)


Resepti

Caesarkastike
0,05kg  sipulia
0,02kg  valkosipulia
6kpl  kananmunan keltuaisia
1rkl  dijoninsinappia
0,06kg  soseutettua anjovista
½dl  punaviinietikkaa
1dl  sitruunamehua
5dl  oliiviöljyä
5dl  rypsiöljyä
0,1kg  parmesanjuustoa
ripaus suolaa (oman maun mukaan)
ripaus valkopippuria (oman maun mukaan)

Valmistus vaiheittain
- Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi
- Laita kutteriin (jossa paikallaan leikkaava terä) keltuaiset, sinappi, sipuli, valkosipuli, anjovis, punaviinietikka, sitruunamehu. Sekoita hyvin keskenään jotta rakenteesta tulee tasainen
- Sekoita öljyt yhteen
- Kaada sitten öljyt varoen ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon, kokoajan samalla reippaasti sekoittaen
- Sekoita kunnes rakenteesta tulee majoneesimainen
- Lisää parmesanjuusto, suola ja valkopippuri sekoita kevyesti
- Anna maustua ainakin muutama tunti.
- Mausta tarvittaessa anjovisliemellä tai lime-mehulla (tuore!)
- Voit myös lisätä hivenen sokeria, joka tasapainottaa makuja.


Kananmunan valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna

Kaikki ainekset on hyvä varata valmiiksi

Valmis hyvin "majoneesimainen" caesarkastike

Romaine-salaattia

Romaine-salaatista kannattaa repiä "lehtiosa" irti ja laittaa varret biojätteisiin, näin salaattia on mukavampi syödä

Krutonkeja

Kaunis esimerkki salaattien esillelaitosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti