Tässä Caesar salaatissa haastavin työvaihe oli kastikkeen teko, ja siihen nimenomaan öljyjen lisääminen. Ko. raaka-aineen kanssa on oltava lisäysvaiheessa erittäin tarkkana ja lisättävä sitä pikkuhiljaa ohuena nauhana välillä antaen kastikkeen vain sekoittua kutterissa. Näin saadaan kastikkeessa mukavan majoneesimainen ja tasainen.
Tästä annoksesta en valitettavasti saanut loppukuvaa, mutta jääpähän mielikuvitukselle enemmän tilaa! Bon Appètit!
Resepti
Caesar Salaatti
20:lle
0,750kg kypsää broileria (pieniä paloja/kuutioita)
1,5kg Romaine-salaattia
0,375kg Parmesanjuustoa (raastettuna)
0,375kg Krutonkeja (leipäkuutioita)
Valmistus vaiheittain
- Raasta parmesanjuusto käyttäen "hienompaa" ja "isompaa" teräosaa, näin saadaan mukavasti salaattiin sattumia
- Revi romaine-salaatti isohkoiksi lohkoiksi
- Pyörittele hyvin KEVYESTI romaine-salaattia kastikkeessa (ohje alempana)
- Lado tarjoiluastiaan kerroksittain (salaatti-broileri-juusto-krutongit jne)
- "Pöyhi" kevyesti kuohkeaksi ja tarjoile kastikkeen kera (ohje alempana)
Resepti
Caesarkastike
0,05kg sipulia
0,02kg valkosipulia
6kpl kananmunan keltuaisia
1rkl dijoninsinappia
0,06kg soseutettua anjovista
½dl punaviinietikkaa
1dl sitruunamehua
5dl oliiviöljyä
5dl rypsiöljyä
0,1kg parmesanjuustoa
ripaus suolaa (oman maun mukaan)
ripaus valkopippuria (oman maun mukaan)
Valmistus vaiheittain
- Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi
- Laita kutteriin (jossa paikallaan leikkaava terä) keltuaiset, sinappi, sipuli, valkosipuli, anjovis, punaviinietikka, sitruunamehu. Sekoita hyvin keskenään jotta rakenteesta tulee tasainen
- Sekoita öljyt yhteen
- Kaada sitten öljyt varoen ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon, kokoajan samalla reippaasti sekoittaen
- Sekoita kunnes rakenteesta tulee majoneesimainen
- Lisää parmesanjuusto, suola ja valkopippuri sekoita kevyesti
- Anna maustua ainakin muutama tunti.
- Mausta tarvittaessa anjovisliemellä tai lime-mehulla (tuore!)
- Voit myös lisätä hivenen sokeria, joka tasapainottaa makuja.
Kananmunan valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
Kaikki ainekset on hyvä varata valmiiksi
Valmis hyvin "majoneesimainen" caesarkastike
Romaine-salaattia
Romaine-salaatista kannattaa repiä "lehtiosa" irti ja laittaa varret biojätteisiin, näin salaattia on mukavampi syödä
Krutonkeja
Kaunis esimerkki salaattien esillelaitosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti