Valmistus oli helppoa mutta aikaa vievää sillä omenien kuoriminen ja muu esikäsittelyhän on puhtaasti käsityötä mutta eipä siinä mitään kun lopputulos on herkullinen!
Bon Appètit!
Resepti
10:lle
Tosca-Uuniomenat
1kg omenoita
0,1kg voita
0,15kg sokeria
0,15kg mantelilastuja
0,05kg vehnäjauhoja
0,05kg maitoa
Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele omenat (kuori + poista siemenkodat), paloittele ne lohkoiksi
- Jaa omenaviipaleet voideltuihin vuokiin
- Sulata rasva miedolla lämmöllä hiljalleen, rasva ei saa porista rajusti tai tulee paakkuja myöhemmässä vaiheessa!
- Lisää rasvan joukkoon sokeri, maito, mantelilastut ja viimeisenä vehnäjauhot koko ajan sekoittaen
- Anna kiehahtaa ja ota pois levyltä
- Annostele seos omenaviipalaiden päälle
- Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 15-30min riippuen omenalajikkeesta. Tarkkaile kypsymistä!
- Kun omenat on pehmenneet ja ovat saaneet kauniin kullanruskean värivivahteen, on valmista
Omenalohkot valmiina voidellussa vuoassa.
Rasvan sulatusta hellävaraisesti
Kaikki aineet on hyvä mitata ja varata valmiiksi lähettyville
Tosca-seos odottamassa kiehahtamista
Uunia vaille valmiit tosca-uuniomenat
Täysin valmis kauniin kullanruskea tosca-uuniomena annos
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti