Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. elokuuta 2013

Tosca-uuniomenat

Herkkusuille tällä kertaa luvassa Tosca-uuniomenoita!
Valmistus oli helppoa mutta aikaa vievää sillä omenien kuoriminen ja muu esikäsittelyhän on puhtaasti käsityötä mutta eipä siinä mitään kun lopputulos on herkullinen!
Bon Appètit!

Resepti
10:lle

Tosca-Uuniomenat
1kg  omenoita
0,1kg  voita
0,15kg  sokeria
0,15kg  mantelilastuja
0,05kg  vehnäjauhoja
0,05kg  maitoa

Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele omenat (kuori + poista siemenkodat), paloittele ne lohkoiksi
- Jaa omenaviipaleet voideltuihin vuokiin
- Sulata rasva miedolla lämmöllä hiljalleen, rasva ei saa porista rajusti tai tulee paakkuja myöhemmässä vaiheessa!
- Lisää rasvan joukkoon sokeri, maito, mantelilastut ja viimeisenä vehnäjauhot koko ajan sekoittaen
- Anna kiehahtaa ja ota pois levyltä
- Annostele seos omenaviipalaiden päälle
- Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 15-30min riippuen omenalajikkeesta. Tarkkaile kypsymistä!
- Kun omenat on pehmenneet ja ovat saaneet kauniin kullanruskean värivivahteen, on valmista


Omenalohkot valmiina voidellussa vuoassa.

Rasvan sulatusta hellävaraisesti

Kaikki aineet on hyvä mitata ja varata valmiiksi lähettyville

Tosca-seos odottamassa kiehahtamista

Uunia vaille valmiit tosca-uuniomenat

Täysin valmis kauniin kullanruskea tosca-uuniomena annos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti