Wokissa voit käyttää melkein mitä vain kasviksia/juureksia makusi mukaan, joko tuoreeltaan tai pakasteesta. Valmistuksessa on kuitenkin otettava huomioon, kuinka nopeasti kukin raaka-aine kypsyy. Esim. jos käytät tuoretta porkkanaa, kaalta tms. ne vaativat pitemmän kypsymisajan. Prosessia voit kuitenkin vaikuttaa pilkkomalla ko. raaka-aineista pienempiä palasia jolloin kypsyminen nopeutuu. Parsakaali, sienet ja kukkakaali sekä purjosipuli ovat taas esimerkkejä nopeasti kypsyvistä raaka-aineista. Jolloin ko. raaka-aineet lisätään viimeisten joukossa wokkiin.
Bon Appètit!
Resepti
Kasviswokki
25:lle
0,16kg omenaviinietikkaa
0,1kg sokeria
n.1rkl curry-tahnaa
1-3rkl kasvisliemijauhetta
2rkl pippurisekoitusta
2rkl suolaa
(Näistä tulee mausteliemi)
0,5kg valkokaalta
0,5kg kukka- / parsakaalta
0,5kg purjosipulia
0,5kg kesäkurpitsaa
1kg pakastejuureksia
0,6kg sieniviipaleita
1dl maissitärkkelystä
2 kg vettä
Valmistus vaiheittain
- Keitä omenaviinietikka ja sokeri
- Lisää mausteet keitä kunnes on kiehunut kokoon
- Freesaa pannulla kuumassa öljyssä ensin hitaammin kypsyvät raaka-aineet (kaali) ja lisää sitten vuoron perään kypsymisjärjestyksessä loput kasvikset/juurekset (kukka-/parsakaali-purjosipuli-kesäkurpitsa-pakastejuurekset-sienet)
- Kun kasvikset/juurekset ovat hieman pehmenneet, lisää vesi, keittämäsi mausteliemi ja maissitärkkelys (joka on sekoitettu ensin kylmään veteen) samalla sekoittaen
- Kuumenna kunnes kasvikset/juurekset ovat pehmenneet ja ovat kypsiä sekä liemi saostunut
- Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
Sokeri ja omenaviinietikka
Sokeri on sulanut ja keitos kiehunut, mausteet ja curry-tahna lisätty
Mausteliemi on nyt keitetty kokoon
Kaalit laitettu ensimmäisenä kypsymään pannulle
Loputkin kasvikset/juurekset on lisätty pannulle kypsymään, samoin vesi, mausteliemi ja maissitärkkelys joka saostaa liemen
Valmis kasviswokki, tarjoile esim. nuudelien kera tai nauti sellaisenaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti