Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. elokuuta 2013

Kasviswokki

Yksinkertainen, visuaalisesti kaunis ja samalla helppo valmistaa.
Wokissa voit käyttää melkein mitä vain kasviksia/juureksia makusi mukaan, joko tuoreeltaan tai pakasteesta. Valmistuksessa on kuitenkin otettava huomioon, kuinka nopeasti kukin raaka-aine kypsyy. Esim. jos käytät tuoretta porkkanaa, kaalta tms. ne vaativat pitemmän kypsymisajan. Prosessia voit kuitenkin vaikuttaa pilkkomalla ko. raaka-aineista pienempiä palasia jolloin kypsyminen nopeutuu. Parsakaali, sienet ja kukkakaali sekä purjosipuli ovat taas esimerkkejä nopeasti kypsyvistä raaka-aineista. Jolloin ko. raaka-aineet lisätään viimeisten joukossa wokkiin.
Bon Appètit!

Resepti

Kasviswokki
25:lle

0,16kg  omenaviinietikkaa
0,1kg  sokeria
n.1rkl  curry-tahnaa
1-3rkl  kasvisliemijauhetta
2rkl  pippurisekoitusta
2rkl  suolaa
(Näistä tulee mausteliemi)

0,5kg  valkokaalta
0,5kg  kukka- / parsakaalta
0,5kg  purjosipulia
0,5kg  kesäkurpitsaa
1kg  pakastejuureksia
0,6kg  sieniviipaleita
1dl maissitärkkelystä
2 kg  vettä


Valmistus vaiheittain
- Keitä omenaviinietikka ja sokeri
- Lisää mausteet keitä kunnes on kiehunut kokoon
- Freesaa pannulla kuumassa öljyssä ensin hitaammin kypsyvät raaka-aineet (kaali) ja lisää sitten vuoron perään kypsymisjärjestyksessä loput kasvikset/juurekset (kukka-/parsakaali-purjosipuli-kesäkurpitsa-pakastejuurekset-sienet)
- Kun kasvikset/juurekset ovat hieman pehmenneet, lisää vesi, keittämäsi mausteliemi ja maissitärkkelys (joka on sekoitettu ensin kylmään veteen) samalla sekoittaen
- Kuumenna kunnes kasvikset/juurekset ovat pehmenneet ja ovat kypsiä sekä liemi saostunut
- Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla

Sokeri ja omenaviinietikka

Sokeri on sulanut ja keitos kiehunut, mausteet ja curry-tahna lisätty

Mausteliemi on nyt keitetty kokoon

Kaalit laitettu ensimmäisenä kypsymään pannulle

Loputkin kasvikset/juurekset on lisätty pannulle kypsymään, samoin vesi, mausteliemi ja maissitärkkelys joka saostaa liemen

Valmis kasviswokki, tarjoile esim. nuudelien kera tai nauti sellaisenaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti