Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. helmikuuta 2014

Hedelmä-Pavlova

Resepti

Hedelmä Pavlova

Täyte:
1kpl  Papaija
4kpl  Passion hedelmää
1kpl  kypsää mangoa
½ Tuore ananas
2dl  Vispikermaa
200g  Maitorahkaa
1tl  vaniljasokeria

Pohja;
4kpl  kananmunan valkuaisia
2½dl  sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl  valkoviinietikkaa
2tl  maissitärkkelystä


Valmistus vaiheittain
Pohja;
- Kuumenna uuni 100 asteeseen
- Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana!)
- Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon
- Kun seos kauniin kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja valkoviinietikka
- Sihtaa sitten joukkoon maissitärkkelys siivilän avulla ja sekoita varoen tasaiseksi
- Kaada seos irtopohjavuokaan, ja levitä seos niin, että teet reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
- Paista uunin keskitasolla 100 asteessa n. 1,5tuntia-2tuntia. Tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja kauniin kullanruskean väristä, mutta sisältä vaahtomaista. Anna jäähtyä, ja siirrä tarjoiluvadille

Täyte;
- Pese ja käsittele hedelmät. Kuutioi pieniksi kauniiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki, mukaan lukien passion hedelmän lihat keskenään
- Vatkaa kerma, lisää joukkoon vanilja sokeri ja maitorahka. 
- Aseta marengin päälle kerma, rahka seos ja viimeiseä hedelmät kauniiksi "keoksi"

Esikäsitellyt hedelmälihat

Kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna

Vatkaa valkuainen + sokeri kovaksi vaahdoksi

Kun seos kauniin kirkkaan valkoista, lisää joukkoon vaniljasokeri, valkoviinaetikka ja maissitärkkelys

Paista uunissa 100 asteessa n. 1,5h-2h

Paloittele hedelmät sieviksi kuutioiksi ja sekoita kaikki keskenään

Valmis marenki pohja, johon lisätty vatkattu kerma-maitorahka-seos

Viimeisenä päälle hedelmät ja valmista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti