Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. helmikuuta 2014

Duchesseperuna

Resepti
Perunaa (mieluiten puikulaa) n. 150g/syöjä
2kpl kananmuna keltuaisia
75g voita/kilo perunaa
Mausteeksi muskottipähkinää, valkopippuria ja suolaa

Valmistus vaiheittain
- Keitä perunat kypsäksi kattilassa
- Siivilöi keitinvesi pois, ja anna perunoiden hetki valua
- Soseuta tasaiseksi kun perunat ovat vielä kuumia
- Erottele kananmunan keltuaiset
- Lisää keltuaiset ja voi, ja sekoita tasaiseksi esim. yleiskoneella
- Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi
- Ota uunia kestävä vuoka ja laita siiten uunia kestävät annosvuoat. Aseta massaa voideltuihin annosvuokiin. Muista voidella myös uunivuoan pohja!
- "Kuorruta" uunissa, 200 asteessa kunnes pinta ottaa kauniin kullanruskean sävyn.

Keitä perunat kypsiksi

Soseuta, lisää voi ja kananmunakeltuaiset sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Aseta massaa uunia kestäviin vuokiin

Valmiis Duchesseperunat. Poista annosvuoat ympäriltä

Valmis Duchesseperuna-annos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti