Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Täytetty broilerin rintafile

Resepti

Broilerin rintafileitä (n. 1kpl/ruokailija)
Haluamaasi täytettä, yrttejä, pestoa, juustoa, mozzarellaa..jne.
Suolaa ja pippuria mausteeksi

Valmistus vaiheittain
- "Aukaise" broilerin rintafile veitsellä kuten kirja
- Halutessasi voi kädellä vähän "nuijia" filettä jotta saat siitä ohuemman
- Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin
- Levitä valitsemaasi täytettä (itse käytin tässä basilika-tahnaa ja pestoa) kevyesti toiselle puolelle filettä
- Rullaa file rullaksi, jonka kiristät tiiviiksi elmukelmun avulla
- Paista n. 100-120 asteisessa uunissa paistomittarin kanssa, joka on asetettu broilerin rintafileen paksuimpaan kohtaan, kunnes broilerin sisälämpötila on +75 astetta (n.20-25min)
- Paiston jälkeen voit halutessasi ottaa vähän väriä broilerin pintaan tulikuumalla parilapannulla, rullaamalla rilerullaa parilapannua pitkin vinottain, jolloin syntyy kauniit kuviot

HUOM! Elmukelmu kestää n. 130-140 asteen lämpötilaa
Tällä menetelmällä saadaan broilerista erittäin mehukas, sillä tavallisesti vähärasvainen broileri kuivuu helposti.

Basilika tahna ja pesto

Broilerin rintafileen halkaisu

"Avatut" broilerin rintafileet

Maustettu ja täytteet levitetty

Rullaksi pyöritetty broilerin rintafile

Rullaksi pyöritetty broilerin rintafile

Hyvä apukeino elmukelmun kanssa rullan kiristämiseen

Uuni valmis broilerin rintafilerulla

Uunista tullut broilerin rintafilerulla joka on paloiteltu

Poista kelmut!

Maukasta tarjottavaa esim. pilahviriisin ja tomaattikastikkeen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti