Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 16. tammikuuta 2014

Leike

Leike valmistetaan yleensä joko porsaan- tai naudan ulkofileestä tai sisäpaistista.
Leike perinteisesti leivitetään, eli nuijimisen jälkeen pyöritellään ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tämän jälkeen leike paistetaan reilussa öljymäärässä, korkeassa lämpötilassa, kauniin kullan ruskeaksi.
Perinteisiä leike-annoksia ova (kaikki sis. leikkeen)t:

  1. Wienin leike = lisänä sitruuna, anjovis, kapris
  2. Hawajin leike = lisänä grillattu ananas
  3. Oopperan leike = lisänä paistettu kananmuna
  4. Holsteinin leike = lisänä paistettu kananmuna, anjovis, kapris
  5. Metsästäjänleike = lisänä sienikastike/-muhennos
  6. Sveitsinleike = lisänä savukinkki ja emmental-juusto
  7. Oskarin leike = lisänä choronkastike, valkoinen tankoparsa (jotka asetellaan annokseen roomalaisen numeron kaksi, mallisesti) ja hummeri jonka saksista muodostetaan annokseen O-kirjain. Hummerin tilalta voi käyttää myös katkarapua
Resepti

Leike
Poraaan-tai naudan ulkofilettä tai sisäpaistia n. 130g/syöjä
Vehnäjauhoja
Kananmunia
Korppujauhoja
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Öljyä ja pikkunokare voita paistamiseen

Valmistus vaiheittain
- Leikkaa lihasta n. 130g painoisia annos paloja
- Nuiji annospalat erittäin ohueksi, mutta älä rikki asti
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Pyöritä leike ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi korppujauhoissa
- Paista sitten leike pannulla REILUSSA öljy-voi seoksessa kunnes pinta on kauniin kullanruskea

Leivitys astiat valmiina, vasemmalla vehnäjauhot, keskellä kananmunat, oikealla korppujauhot

Porsaan ulkofile

Leikkaa sopivia annospaloja

Sopiva annoskoko per syöjä on n. 110-130g

Nuiji leike ohueksi muovipussia tai leivinpaperia apuna käyttäen

Ohueksi nuijittu leike

Mausta suolalla ja pippurilla

Pyöritä leike vehnäjauhoissa...

...sitten kananmunassa..

...ja vielä korppujauhoissa

Paista reilussa öljy-voiseoksessa, kuumassa lämpötilassa kauniin kullanruskeiksi ja valmista tuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti