Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. marraskuuta 2013

Sienikastike

Herkullinen ja mainio syksyinen lisäkekastike esim. lihamurekkeelle taikka kasvispyöryköille.
Valmistus on vaivatonta ja suhteellisen nopeaa.
Bon Appètit!

Resepti

Sienikastike
25:lle

0,2kg  Voita
1,125kg  Säilykesienet
0,175kg  Sipuli
0,2kg  Maissitärkkelys
1,75kg  Vesi + säilykesienien liemi
0,03kg  Kasvisliemijauhe
Suolaa
Viherpippuri, kokonainen (lisättävä varoen, voimakas!)
0,25kg  Ruokakerma


Valmistus vaiheittain
- Sulata voi kattilassa
- Lisää sipulit, freesaa hetki
- Lisää valutetut säilykesienet, freesaa hetki muista ottaa liemi talteen
- Jauha kokonaiset viherpippurit pieneksi rouheeksi
- Lisää kasvisliemijauhe, suola ja viherpippuri
- Anna hetki hautua
- Lisää säilykesienien liemi ja vesi
- Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen erillisessä astiassa
- Lisää maissitärkkelys ohuena nauhana kokoajan reilusti sekoittaen
- Anna kiehahtaa kunnes kastike saostuu
- Lisää ruokakerma
- Anna kiehua hiljalleen hetki
- Tarkasta maku, mausta tarvittaessa lisää

Sulata voi kattilassa

Lisää sipulit ja freesaa

Kokonaisia viherpippureita

Jauhetut viherpippurit

Lisää sienet ja freesaa hetki

Muista ottaa säilykesienien liemi talteen!

Lisää kasvisliemijauhe, suola ja viherpippuri

Lisää säilykesienien liemi

Lisää vesi

Lisää maissitärkkelys kokoajan samalla voimakkaasti sekoittaen

Anna kiehahtaa hetki...

...kunnes kastike saostuu tasaiseksi

Lisää ruokakerma

Valmis sienikastike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti