Valmistus on vaivatonta ja suhteellisen nopeaa.
Bon Appètit!
Resepti
Sienikastike
25:lle
0,2kg Voita
1,125kg Säilykesienet
0,175kg Sipuli
0,2kg Maissitärkkelys
1,75kg Vesi + säilykesienien liemi
0,03kg Kasvisliemijauhe
Suolaa
Viherpippuri, kokonainen (lisättävä varoen, voimakas!)
0,25kg Ruokakerma
Valmistus vaiheittain
- Sulata voi kattilassa
- Lisää sipulit, freesaa hetki
- Lisää valutetut säilykesienet, freesaa hetki muista ottaa liemi talteen
- Jauha kokonaiset viherpippurit pieneksi rouheeksi
- Lisää kasvisliemijauhe, suola ja viherpippuri
- Anna hetki hautua
- Lisää säilykesienien liemi ja vesi
- Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen erillisessä astiassa
- Lisää maissitärkkelys ohuena nauhana kokoajan reilusti sekoittaen
- Anna kiehahtaa kunnes kastike saostuu
- Lisää ruokakerma
- Anna kiehua hiljalleen hetki
- Tarkasta maku, mausta tarvittaessa lisää
Sulata voi kattilassa
Lisää sipulit ja freesaa
Kokonaisia viherpippureita
Jauhetut viherpippurit
Lisää sienet ja freesaa hetki
Muista ottaa säilykesienien liemi talteen!
Lisää kasvisliemijauhe, suola ja viherpippuri
Lisää säilykesienien liemi
Lisää vesi
Lisää maissitärkkelys kokoajan samalla voimakkaasti sekoittaen
Anna kiehahtaa hetki...
...kunnes kastike saostuu tasaiseksi
Lisää ruokakerma
Valmis sienikastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti