Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Poromousse-napit

Ihana, juhlallinen pikku-suolainen joka on helppo valmistaa.
Moussen kannattaa kuitenkin antaa maustua reippaasti yön yli ennen varsinaista tarjoilua. Näin maut ehtivät tasaantua ja liivate tehdä tehtävänsä (sitoa).
Koristelussa voi esimerkiksi käyttää tuoretita tai pakaste puolukoita sekä tuoretta persilijaa. Jos haluat mousseen hivenen raikkautta, lisää hivenen tuoreesta limestä puristettua mehua.
Bon Appètit!

Resepti

Poromoussenapit
5-10kpl

0,7kg  Pororouhe (pakaste)
0,24kg  Vispikerma
0,12kg  Smetana
5kpl  Liivatelehtiä (vettä 1dl liivatteisiin)
0,2kg  Persilija silppu (tuore tai pakaste)
Valkopippuri mausteeksi
Leiväksi kelpaa esim. ruisnapit jonka päälle moussen voi hyvin pursottaa

Valmistus vaiheittain
- Anna jäisen pororouheen sulaa, valuta niistä irtoava neste hyvin pois
- Vaahdota vispikerma ja smetana, yhdistä keskenään
- Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois
- Kiehauta PIENI määrä vettä (1dl), nosta veden kiehuessa pois levyltä, lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä
- Lisää sulaneen pororouheen sekaan vatkattu vispikerma-smetana seos ja sekoita tasaiseksi
- Lisää valkopippuri ja persilija silppu, sekoita tasaiseksi
- Lisää liivatteet ja sekoita hyvin
- Anna maustua kylmässä yön yli
- Tarkasta maku
- Pursota poromousse ruisnappien päälle, koristele ja tarjoile

Liivatteiden liotus kylmässä vedessä

Vaahdotettu vispikerma ja smetana sekaisin

Jäinen pororouhe

Liivatteista puristettu ylimääräinen vesi pois

Vesi melkein kiehumispisteessä

Liivatteet lisätty veden kiehuttua ja sekoitettu tasaiseksi

Sulaneen pororouheen maustaminen valkopippurilla

Persilijakin lisätty rouheen joukkoon

Vaahdotettu kerma+smetana ja liivatteet lisätty

Yön yli kylmässä maustunut mousse, rakenteessa huomaa heti eron

Ruisnappi on oikein hyvä pohja poromousselle

Valmiit puolukoilla ja tuoreella persilijalla koristellut poromousse-napit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti