Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 9. syyskuuta 2013

Sekamarjakiisseli

Simppeli, nopea ja ihanan syksyinen jälkiruoka jonka voi tehdä melkein mistä marjoista tahansa (mustikoista-mansikoista-vadelmista-herukoista jne..) joko tuoreeltaan tai suoraan pakasteesta. Tässä tapauksessa tein pakastemarjoista ja laitoin vadelmia, mansikoita, mustikoita ja mustaherukoita. Marjoissa on kuitenkin otettava huomioon se, että etenkin jos käyttää ulkomaisia marjoja ne tulee EHDOTTOMASTI lisätä heti alkuvaiheessa kiisselin joukkoon jotta ne ehtivät kuumentua kunnolla.
Bon Appètit!

Resepti

Sekamarjakiisseli
25:lle

0,13kg  perunajauhoja
3,5kg  vesi
0,5kg  mustaherukka-/tai sekamarjamehu
0,2kg  sokeri
1,25kg  marjoja (tuoreita tai pakasteesta)
Koristeluun esimerkiksi vatkattua kermavaahtoa


Valmistus vaiheittain
- Varaa kaikki yllämainitut raaka-aineet lähelle ja valmiiksi (punnittuina)
- Lisää kattilaan, vesi, mehu, marjat (jos ulkomaalaisia), sokeri ja perunajauhot kokoajan reippaasti sekoittaen
- Sekoita kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin keskenään, kuumenna
- Lisää tuoreet-/ja tai pakasteesta suomalaiset marjat
- Kuumenna kunnes saostuu (kolme kuplaa kirkastaa kiisselin!), ei kuitenkaan niin että kiisseli kiehuisi ihan valtoimenaan vaan yleensä kolme pulpahdusta riittää jonka jälkeen kiisseli pois levyltä
- Aseta tarjolle ja koristele kermalla (jahka kiisseli on jäähtynyt!)

Vesi, mehu, marjat, sokeri ja perunajauhot lisätty kattilaan ja kuumeneminen on käynnissä

Kermavaahdon joukkoon kannattaa lisätä ripaus vaniliinisokeria!

Valmis vatkattu kerma (koristeeksi)

Valmis saostunut sekamarjakiisseli

Kiisseli asetettuna kauniisti tarjoiluastioihin

Vatkattu kermakin laitettu esille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti