Bon Appètit!
Resepti
Sekamarjakiisseli
25:lle
0,13kg perunajauhoja
3,5kg vesi
0,5kg mustaherukka-/tai sekamarjamehu
0,2kg sokeri
1,25kg marjoja (tuoreita tai pakasteesta)
Koristeluun esimerkiksi vatkattua kermavaahtoa
Valmistus vaiheittain
- Varaa kaikki yllämainitut raaka-aineet lähelle ja valmiiksi (punnittuina)
- Lisää kattilaan, vesi, mehu, marjat (jos ulkomaalaisia), sokeri ja perunajauhot kokoajan reippaasti sekoittaen
- Sekoita kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin keskenään, kuumenna
- Lisää tuoreet-/ja tai pakasteesta suomalaiset marjat
- Kuumenna kunnes saostuu (kolme kuplaa kirkastaa kiisselin!), ei kuitenkaan niin että kiisseli kiehuisi ihan valtoimenaan vaan yleensä kolme pulpahdusta riittää jonka jälkeen kiisseli pois levyltä
- Aseta tarjolle ja koristele kermalla (jahka kiisseli on jäähtynyt!)
Vesi, mehu, marjat, sokeri ja perunajauhot lisätty kattilaan ja kuumeneminen on käynnissä
Kermavaahdon joukkoon kannattaa lisätä ripaus vaniliinisokeria!
Valmis vatkattu kerma (koristeeksi)
Valmis saostunut sekamarjakiisseli
Kiisseli asetettuna kauniisti tarjoiluastioihin
Vatkattu kermakin laitettu esille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti