Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. syyskuuta 2014

Suklaamousse

Resepti

Suklaamousse
n. 10:lle

100g sokeria
½dl  vettä
6kpl kananmunan keltuaisia
1 kananmuna
100g tummaa suklaata
4kpl liivatelehtiä
400g  kuohukermaa

Valmistus vaiheittain
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- Keitä vesi ja sokeri 121 asteeseen, älä heitä kuumaa kattilaa pois!
- Vaahdota kananmunan keltuaiset ja yksi kananmuna kevyesti sähkövatkaimella
- Kaada kuuma vesi/sokeri seos kananmunavaahdon päälle ohuena nauhana kokoajan samalla sähkövatkaimella vatkaten
- Purista liivatteet kuiviksi ja laita ne kuumaksi jääneeseen kattilaan (jossa vesi-sokeriseos keitettiin). Siellä liivatteet nääs sulavat näppärästi!
- Kaada sitten sulaneet liivatteet massan joukkoon myös ohuena nauhana, kokoajan samalla vatkaten
- Sulata suklaa mikrossa, ja lisää hieman jäähtynyt suklaa muun massan joukkoon
- Sekoita tasaiseksi
- Vatkaa kerma, ja kun massa on jäähtynyt hieman nostele vatkattu kerma sen joukkoon tasaisesti ettei jää paakkuja.
- Jos paakkuja siitä huolimatta tulee, voit kaataa massan siivilän läpi!
- Kaada massa kelmutettuun annosvuokaan/kuppeihin ja laita viileään hyytymään yön yli.
- Leikkaa kauniisti tarjolle

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Yksi muna kokonaisena keltuaisten joukkoon. Vaahdota kevyesti.

Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa..

..mittarin kanssa 121 asteiseksi.

Sulata suklaa mikrossa

Lisää sokeriliemi ohuena nauhana kananmunien joukkoon, samoin kuivaksi puristetut ja sulaneet liivatteet.

Lisää suklaa massan joukkoon, vatkaa kerma ja lisää se nostellen jäähtyneen massan joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.


Kun seos tasainen, kaada se kelmutettuun vuokaan jääpääkkiin hyytymään yön yli.

Tarjoile esim mansikoiden ja kermavaahdon kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti