Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. tammikuuta 2014

Panna cotta (vanilja)

Resepti

Panna cotta
1l  vispikermaa
0,125kg  sokeria
3kpl  vanilijatankoja
4kpl liivatelehtiä

Valmistus vaiheittain
- Halkaise vaniljatangot pitkittäissuunassa
- Kaada vispikerma kattilaan kuumenemaan, lisää sokeri ja halkaistut vaniljatangot
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja purista kuiviksi
- Keitä kerma-seosta kunnes kiehuu
- Poista vaniljatangot
- Lisää sitten liivatelehdet, sekoita tasaiseksi
- Anna hieman jäähtyä
- Kaada sitten seosta joko tuorekelmulla vuorattuun vuokaan tai annosmaljoihin joista panna cotta on tarkoitus nauttia
- Vie sitten vuoka tai annosmaljat kylmään hyytymään yön yli
- Tarjoiltaessa voit tarjota panna cotan kaverina esim. marjakastiketta jonka voit kaataa suoraan annosmaljassa olevan panna cotan päälle
- Jos teit panna cotan vuoassa, se tulee kumota sieltä pois tuorekelmua apuna käyttäen tarjoilulautaselle

Panna cotta-ohjeen muunnoksia
lakritsi-panna cotta; vähennä sokerin määrää 0,10kg ja lisää joukkoon 0,04kg lakritsia
suklaa-panna cotta; lisää keitetyn kermaseoksen joukkoon valkoista tai tummaa suklaata
kookos-panna cotta; lisää keittämisen alkuvaiheessa joukkoon 0,050kg kookoshiutaleita
Jätä kaikista näistä vaniljatangot pois!


Halkaise vaniljatangot pitkittäin suunnassa, lisää ne kattilasssa olevaan kerma-sokeriseoksen joukkoon
 Kylmä vesi ja liivatelehdet, liota liivatelehtiä n. 5 min

 Kuumenna kiehuvaksi, lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet

 Anna hieman seoksen jäähtyä, ja kaada se sitten tuorekelmulla vuorattuun vuokaan. 
Aseta kylmään hyytymään noin vuorokaudeksi

 Kumoa varoen, esim. leikkuulautaa apuna käyttäen ja nosta vuoka irti varoen

Poista tuorekelmu

Tarjoile esim. marjojen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti