Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. tammikuuta 2014

Grillattu poronmaksa

Resepti

Grillattu poronmaksa

1kpl poronvasan maksaa

Marinadiksi:
2rkl rypsiöljyä
1rkl  oliiviöljyä
3rkl  soijaa
½rkl  omena-hunaja viinietikkaa
Hippunen sokeria pyöristämään makua
Mustapippuri myllystä joitakin kierroksia
Lisäksi voit laittaa hivenen rosmariinia, sopii erittäin hyvin!
Raasta myös 2kpl valkosipulin kynsiä ja vähän inkivääriä

Valmistus vaiheittain
- Poista maksan pinnalta ohut kalvo ja paloittele n. sormen vahvuisiksi viipaleiksi
- Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään hyvin
- Kaada marinadi pakaste-pussiin
- Laita maksan palaset samaan pussiin
- Laita pussi kylmään veteen ja sulje sitten tiivisti. Anna maksan maustua pussissa 5-6h
- Valuta sitten maksan palaset marinadista siivilän läpi
- Paista öljyllä voidellulla parilapannulla molemmin puolin niin kauan, että veri/neste nousevat maksan pintaan (pullasudilla on hyvä sivellä parilapannulle öljyä!)
- Halutessasi vois sivellä vielä paiston yhteydessä pullasudilla marinadia maksan pintaan

 Poronvasan maksa

Poista veitsellä ja käsillä maksan pinnalla oleva ohut kalvo

Inkivääriä

 Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään

 Aseta maksan palaset ja marinadi pakastepussiin ja pakastepussi kylmään veteen

 Sulje pussi tiiviisti, anna maustua 5-6h kylmässä

 Valuta siivilän läpi maksan palaset


Parilapannu

Paista molemmin puolin

 Hyvä kypsyysmittari on tässä se, että kun nesteet/veri nousevat maksan pintaan, on valmista

Valmista grillattua poronmaksaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti