Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Palsternakka-Porkkana Terrine

Resepti

Palsternakka-Porkkana Terrine

0,7kg  porkkanaa
0,7kg  palsternakkaa

3dl  ruokakermaa (puolet tästä porkkanalle 1,5, puolet palsternakalle 1,5)
10g  perunajauhoja (puolet tästä porkkanalle 5, puolet palsternakalle 5)
6kpl  kananmunia (puolet tästä porkkanalle 3, puolet palsternakalle 3)
20g  suola (keitinveteen) (puolet tästä porkkanalle 10, puolet palsternakalle 10)
20g  sokeria (keitinveteen) (puolet tästä porkkanalle 10, puolet palsternakalle 10)
Tarvittaessa suolaa myös loppumaustamiseen

HUOM, porkkana ja palsternakka valmistetaan omissa kattiloissaan erikseen!


Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele ja paloittele porkkana ja palsternakka
- Laita porkkana omaansa ja palsternakka omaan kattilaan
- Laita kumpaankin kylmää vettä että juurekset peittyvät
- Keitä kypsiksi kumpainenkin sokerilla ja suolalla maustetussa vedessä (määrät yllä)
- Kaada vedet kummastakin pois kun ovat kypsiä, laita siivilä jossa porkkana/palsternakka ovat siivilöinnin jälkeen, tyhjän kuuman kattilan päälle höyrystymään hetkeksi
- Lisää palsternakka omaansa ja porkkana omaan kattilaansa kuumenemaan ja lisää kerma
- Keitä kerma kokoon niin, ettei sitä juurikaan enää ole jäljellä. ÄLÄ POLTA
- Jäähdytä hyvin!
- Kun seokset jäähtyneet, soseuta ensin palsternakka ja sitten porkkana monitoimikoneessa siten, että kun ovat menneet tasaiseksi massaksi, lisää perunajauho ja kananmunat yksitellen.
- Sekoita tasaiseksi monitoimikoneessa
- Kaada sitten ensin palsternakka seos ja sitten porkkana seos sen päälle kelmutettuihin vuokiin
- Kypsennä uunissa joko höyrytoiminnolla tai vesilasin kanssa kunnes terrinen sisälämpö 80 astetta (mittari oltava!)
- Vuoraa koko vuoka alumiinifoliolla ennen uuniin laittamista, jottei vesihöyryä pääse terrineen!
- Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua ja leikkaamista


Esikäsittele ja paloittele palsternakka (porkkana samalla lailla)

Keitä molemmat sokeri-suola vedessä kypsiksi omissa kattiloissaan

Höyrystä keitinveden pois kaatamisen jälkeen palsternakka kuuman, tyhjän kattilan päällä hetki (porkkanalle tehdään samoin omassa kattilassaan)

Lisää palsternakka uudestaan kattilaan kuumenemaan, ja lisää myös kerma (porkkanalle samoin)

Keitä kerma kokoon niin, ettei sitä juurikaan ole jäljellä (kuvassa palsternakka)

Keitä kerma kokoon niin, ettei sitä juurikaan ole jäljellä (kuvassa porkkana)

Lisää sitten palsternakka monitoimikoneeseen, ja jauha tasaiseksi (porkkana samoin palsternakan käsittelyn jälkeen)

Lisää seuraavaksi perunajauho ja kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi (porkkanalle sama palsternakan jälkeen)

Kaada valmiit massat (palsternakka alle, porkkana päälle) kelmutettuihin vuokiin. Vinkkinä, vuoan reunoja kannattaa pikkuisen kostuttaa kylmällä vedellä ennen kelmun asettamista. Näin kelmu tarttuu vuokaan paremmin! Paista sitten yllä olevan ohjeen mukaan

Uunista tultuaan, anna terrinen jäähtyä hyvin ennen tarjoilua/leikkaamista!
Irrota kelmu varoen terrinen ympäriltä

Valmis palsternakka-porkkana terrine


1 kommentti:

  1. Voikun näyttää herkulliselta!Pitää ottaa ohje muistiin jos vaikka näin joulun alla voisi kokeilla! :)

    VastaaPoista