Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kermainen kahden kalan keitto

Perinteinen kalakeitto joka on helppo valmistaa, on maistuvaa ja terveellistä. Kalanhan keittoon voi jokainen valita makunsa mukaan, itse tein keiton seistä ja lohesta.
Bon Appètit!

Resepti

Kermainen kahden kalan keitto
25:lle

1,9kg  sei/lohikuutio
0,075kg  ruokaöljy
0,3kg  sipuli
3,8kg  peruna
3,3kg  vesi
0,09kg  kalaliemijauhe
0,005kg  maustepippuri (kokonainen)
0,02kg  suola
0,05kg  laakerinlehti
0,05kg  voi
0,1kg  tilli (tuore)
0,75kg  juustocreme tai koskenlaskija sulatejuusto
0,5kg  ruokakerma

Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele ja kuutioi sipuli ja perunat
- Mausta kalakuutiot tillillä, suolalla ja kalaliemijauheella kevyesti
- Freesaa sipulit kevyesti öljyssä kattilassa
- Lisää vesi ja siihen kalaliemijauhe, suola sekä maustepussi, jossa on kokonaiset maustepippurit ja laakerinlehdet
- Lisää kuutioidut perunat
- Lisää voi
- Anna kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä
- Lisää juustocreme ja ruokakerma sekä kalakuutiot + tilli
- Anna kiehua kunnes kala ja perunat ovat kypsiä
- Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa lisää



Öljyssä freesattuihin sipuleihin lisätty vesi ja maustepussi (laakerinlehdet ja maustepippurit)

Mausteet lisätty, samoin liemijauhe ja perunat

Voi lisätty joukkoon pehmeyttä  ja makua antamaan

Juustocremen tilalta voi käyttää koskenlaskija sulatejuustoa

Ruokakerma, juustocreme ja tilli + kalakuutiot lisätty

Valmis keitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti